کتاب استخر های خانگی به زبان ساده« بخش 5: از اطراف (طول و عرض) استخر چه میزان خاک بیشتر برداریم؟ »

بخش 5: از اطراف (طول و عرض) استخر چه میزان خاک بیشتر برداریم؟

تعداد بازدید : 1101
آخرین بروزرسانی : 1402/3/17

Print

0
  
25 1401 اردیبهشت

فهرست مطالب فصل 4:

4-5- از اطراف (طول و عرض) استخر چه میزان خاک برداریم؟

 

 

 

 

 

 

 


4-5- از اطراف (طول و عرض) استخر چه میزان خاک برداریم؟

پس از مشخص شدن عمق خاکبرداری، ضخامت دیوارها را بررسی می‌کنیم که مقدار آن چگونه باشد و فاصله ی خاکبرداری (D) را از خود استخر چقدر بیشتر برداریم.

 

 

 

 

4-5-1- خاکبرداری، بر اساس اجرای دیوارچینی و قالب بندی یک‌طرفه و همچنین صرف نظر از فشار منفی آب از سمت خاک به سازه استخر است.
در بیشتر پروژه‌های اجرایی، فاصله ی خاکبرداری (D) از دیوار چینی حداکثر 20 الی 40 سانتی‌متر بیشتر برداشت می‌شود. در این‌گونه استخر‌ها به دلیل فاصله ی کم خاکبرداری از دیوارچینی تنها باید قالب یک‌طرفه را اجرا کرد و دیگر نمی‌توان پشت دیوار چینی از سمت خاک ایزولاسیون (قیرگونی و یا ایزوگام و ژئوممبِرِین) استفاده کرد.

 

 

 


در این حالت فاصله مرز خاکبرداری تا سرامیک به شرح زیر خواهد بود:

 

ضخامت سرامیک (3)، که 5 سانتی‌متر است + ضخامت بتن‌ریزی(2)، که 25 سانتی‌متر است + ضخامت دیوارچینی(1)، که 20 سانتی‌متر است و حداقل فاصله خاکبرداری از دیوارچینی(D)، که 20 سانتی‌متر است و مجموعاً 70 سانتی‌متر خواهد بود. یعنی اگر یک استخر به عرض 10 متر و طول 5 متر داشته باشیم، خاکبرداری را باید به عرض 6/4 متر و طول 11/4 متر انجام دهیم.

 

 

 

خاکبرداری

 


4-5-2- در خاکبرداری (D) اگر بخواهیم قالب دو طرفه و برای فشار منفی هم ایزولاسیون انجام دهیم؛ فاصله ی آن باید بیش از 20 سانتی‌متر باشد و حداقل 100 سانتی‌متر نیاز است.

 

 

 


برای جلوگیری از نفوذ آب از خاک مجاور به داخل سازه، به خصوص در پروژه‌هایی که استخر در فضای سبز و مکان‌هایی که تراز آب زیر سطحی بالا است، باید حتماً درخصوص ایجاد فشار منفی (که باعث فرسوده شدن میلگردها و تضعیف سازه استخر و همچنین جدا شدن لایه آب‌بند و سرامیک استخر خواهد شد) از پشت سازه به داخل استخر جلوگیری کرد که در تصویر شماره 4-15 شماتیک ورود آب از خاک را نشان می‌دهد.
البته اگر پروژه در منطقه ای است که آب زیرزمینی بالاست، مانند مناطق نزدیک به دریا؛ بهتر است کاسه استخر را یا از سطح زمین بالاتر اجرا کرد یا نیمی از آن را در خاک فرو برد؛ یا اینکه از سیستم زهکشی مناسب استفاده کرد.

 

 

 

توضیحات کاربردی:

- عملیات خاکبرداری باید تا رسیدن زمین به مقاومت کافی، ادامه پیدا کند.
- عمليات خاكبرداري و رگلاژ سطوح بدون پوشش، بايد همزمان صورت گيرد. كارهاي بعدي بايد بلافاصله پس از خاكبرداري انجام شود و در هر حالت نبايد سطوح خاكبرداري شده بيش از 72 ساعت در معرض عوامل جوي و باران قرار گيرند.
- در تمام عمليات خاكبرداري بايد دقت كافي به عمل آيد تا از خاكبرداري اضافي و از بين رفتن مصالح در كف و جداره‌ها به خصوص در مقاطعي كه بتن‌ريزي در آنها انجام مي‌گيرد؛ جلوگيري شود. در صورت انجام خاكبرداري اضافي، بايد محل تا تراز و رقوم نهايي خواسته شده با مصالح مناسب و يا بتن سازگار با خورندگي خاك و حداقل با بتن C15 ترميم و رگلاژ شود.
- چنانچه خاکبرداری با ماشين صورت گيرد، بايد عمليات تا 15 سانتي متري عمق نهايي انجام و بقيه عمليات براي تسطيح و رگلاژ كف كانال با دست انجام شود .
- اگر خاک را بیشتر از تراز خواسته شده برداشتید حتماً به صورت استاندارد و به روش خاکریزی باربر اصلاح و تسطیح را انجام دهید.

 

بازگشت به فهرست 

برو به:

صفحه قبل

صفحه بعد

فصل بعد

فصل قبل

 

 


نظراتـــــــــ