در همه استخرها، ما برای روشن کردن تجهیزات برقی نیاز به تابلو برق داریم. با وجود تابلو برق در استخرها، می توانیم مواردی مانند لامپ، فن یا پمپ ها را به وسیله on و off کردن در تابلوبرق روشن یا خاموش کنیم.
پس در استخرهایی که اتوماسیون ندارند، باید به صورت دستی و همراه با نیروی متخصص موارد این چنینی را پیش برد.
در اینجا به سوالی برمیخوریم که دانستن آن بسیار حائز اهمیت است:
بنظر شما اگر تابلوبرقی در استخر وجود نداشته باشد، کنترل تجهیزات به چه صورت خواهد بود؟ آیا می توان از وضعیت تجهیزات باخبر شد؟ میتوان اطلاع پیدا کرد که متریالی خراب نشده است؟ یا می توان اطلاع پیدا کرد که کدام قسمت از تجهیزات استخر از کار افتاده است؟
یا به طور مثال در صورتی که پمپ تخلیه در حال کار باشد چطور می توانیم از عدم کارکردن پمپ در صورت نبود آب، اطمینان حاصل کرد؟
اینها نگرانی هایی هستند که در روش سنتی وجود دارند که باعث ضررهای مالی و خسارت خواهد شد
در جواب به سوال بالا می توان گفت که خب در صورتی که این موارد از کار بیفتند و خراب شوند، از سمت متخصصان با مدت زمانی مشخص می شود. اما در صورتی که کارفرما اطلاع بدهد و یا کارفرما از خدمات نگهداری پدیده استخر استفاده کند.
در صورتی که برای استخر مشکلی پیش آمده باشد، افرادی که در آن شنا می کنند متوجه این موضوع خواهند شد و اعلام می کنند و تیم متخصص این مورد را حل می کند. یا اینکه اگر پروژه ای خدمات نگهداری را داشته باشد، تیم متخصص پدیده استخر ب هنگام نگهداری های هفتگی، تمامی این موارد را چک میکند و اگر موردی باشد حل می کند.
خب هر چه امکانات سنتی عمل شود، زمان بیشتری را از دست خواهیم داد. داشتن یک استخر هوشمند، زمان بررسی یک استخر را به صفر می رساند. در کل هوشمندسازی سیستم ها به این دلیل طراحی شده اند که زمان و هزینه های افراد را مدیریت کنند که هوشمندسازی استخر مثتثنی از این قضیه نیست و نخواهد بود.
یکی از روش ها استفاده از plc است:
به این صورت که در این روش، با انتخاب یک ماژول plc خاص، میتوان کنترل تجهیزات را به طور کامل انجام داد. در این روش اگر به امکانات بیشتری احتیاج داشته باشیم، مجبوریم که ماژول های بیشتری را به مجموعه استخر اضافه کنیم که این مورد باعث بالابردن هزینه تمام شده می باشد.
علاوه بر این، ماژول های plc در قرائت بعضی از سنسورهای مخصوص استخر با محدودیت فنی مواجه هستند و در این روش همواره به یک فرد متخصص یا حتی برنامه نویس یا حتی ویرایش اتوماسیون نیاز است.
با گذشت زمان و تولید سیستم های هوشمند ساختمان، کنترل تجهیزات به کمک این دستگاه ها ممکن شد. اما نکته این جا است که این دستگاه ها برای کنترل تجهیزات ساختمانی طراحی شده اند و در محیط استخر به علت وجود دما و رطوبت بالا قابل استفاده نیستند.
علاوه بر این سیستم های هوشمند، به طور تخصصی برای اجرای سناریوهای استخر طراحی نشده اند و دارای هزینه تمام شده بالایی هستند.
پس اگر تا اینجا بخواهیم مروری کلی بر گفته ها داشته باشیم:
سیستم های سنتی به دلیل عدم نظارت مناسب نیستند و سیستم های plc هزینه بالایی دارد، به متخصص نیاز دارد و در اندازه گیری برخی از سنسورهای استخر محدودیت دارند.
در همین راستا پدیده استخر شروع به فعالیت و کار با افراد بسیار متخصص در قالب شرکت های دانش بنیان کرده است و از دانش 15 ساله ی خود نیز کمک گرفته است و تمامی تجربیات خود را در کنترل تابلو برق به کار برده است.
در این راستا نیز محصول دانش محوری را به نام اتوماسیون (استخر هوشمند) ارائه داده است که به نوعی هوشمندسازی استخر را به جریان انداخته است.
تمایزهای تابلو برق
1.طراحی مدارات تابلو برق توسط نرم افزار قدرتمند eplan و ارائه نقشه همراه تابلو
2. ایجاد بایگانی دیتیل و نقشه تابلو برق و ارائه کد مخصوص هرتابلو جهت دسترسی به اطلاعات
3. استفاده از با کیفیت ترین و اقتصادی ترین تجهیزات و مواد در ساخت و مونتاژ تابلو برق
4. استفاده از گلند های ورودی کابل و داکت کشی مخصوص عبور کابلها به سمت ترمینال های ورودی جهت حفظ ایمنی و زیبایی بیشتر
5. استفاده از روشنایی کم مصرف جهت تسهیل در استفاده تابلو برق
6. استفاده از لیبل های حکاکی شده توسط لیزر جهت ماندگاری بالا در مناطق مرطوب
7. شماره گذاری کلیه سیمها جهت سهولت در تعمیر و نگهداری
8. نامگذاری کلیه تجهیزات جهت استفاده راحت تر عموم مصرف کننده ها
9. مدار ایمنی قطع کن اضطراری و شستی امرجنسی جهت قطع برق ورودی تابلو در موارد اورژانسی
10. مدار ایمنی بالا آمدن سطح آب موتورخانه و قطع کردن خودکار برق تابلو در هنگام آسیب دیدن لوله ها و بالا آمدن سطح آب موتورخانه
11. استفاده از کلید نشتی جریان در مدار فرمان تابلو برق جهت ایمنی کاربر
12. استفاده از کلیدهای نشتی جریان در مدارات روشنایی ها و تغذیه تجهیزات سونا جهت ایمنی استفاده کنندگان